Gyakran ismételt kérdések

Ha nincs vele megelégedve, akkor a zsák árát visszafizetem. Ehhez nem is kell visszaküldenie a zsákot, elég, ha jó minőségű videót vagy képet küld nekem bizonyításképp, ahol a zsákot 8 db-ra vágja kereszt irányban. Ezt módosítottam: Nem kell a zsákot megsemmisíteni sem, használhatja tovább, ha akarja, amíg rá nem jön a használatásra. A termékem használói nem élnek vissza ezzel a garanciával, mert örölnek a hatékony szűrőzsáknak. Elenyésző számú vásárlói elégedetlenség türelmetlenségből adódik. Nagyon koszos víz esetén a szűrés megkezdése után a szűrőzsák, akár 10-20 perc alatt annyi koszt szűr ki, hogy már lehet is vinni tisztítani. Továbbá, néhényan úgy gondolják, hogy a zsákkal nincs munka, mert hozzászoktak a papír vagy homokszűrőjükhöz, hogy azt csak néha nézték meg. Egy szűrőnek az a dolga, hogy szűrjön. Ha szűr, akkor tisztítani kell. Ha nem szűr, akkor nem kell tisztítatni.

1 vagy 5 mikronos ipari vízszűrőanyagból készült szűrőzsák. Ez a vízszűrő alkalmas a medence vizéből kiszűrni valamennyi lebegő szennyeződést, beleértve azokat a szennyeződéseket, amelyek a víz opálos törését okozzák. A fúrt kutak vizéből kicsapódó rozsdát is kiszűri. Kerti tavak algamentesítésére is használható, de erre csak az 1 mikronos anyag megfelelő!

A csoda jelző visszatetsző lehet, a sok használhatatlan „csoda”terméknév miatt, de a név mégis marad. Itt a csoda szó inkább arra vonatkozik, hogy a csodazsák használó még évek múlva is csodálkozik, hogy mit mindent szűr ki a vízből a szűrője. Akik a “Csoda” jelző miatt nem vettek csodazsákot, ők majd pár év múlva vesznek, mikor egy ismerősük ajánlja nekik. 🙂 Tapasztalat.

Készítettem egy videót az 1 és 5 mikronos szűrőanyag összehasonlításától: bit.ly/mvcz15
Bár az 5 mikronos zsák olcsóbb és könnyebben tisztítható, de már csak az 1 mikronos anyagból készített zsákot forgalmazom. Az 1 mikronos zsák nem kerül sokkal többe, viszont hatékonyabb és elégedettebb lesz vele. Csak az 1 mikronos zsák szűri ki a zöldalgákat a vízből. Vannak még 5 mikronos zsákok is, de azokra nem terjed ki a 100% elégedettségi garancia.

A nagyzsák 1 méter, a félzsák 50 cm hosszú. Normál víztisztaság mellett a félzsák is elég 4-6 m3 vízmennyiséghez. ha teheti akkor inkább a nagyzsákot válassza, mert kevesebbszer kell tisztítani, könnyebb tisztítani, alaposabban szúr, mert fele akkora nyomással megy át a szűrőanyagon a víz. A zsák évekig használható, így eltűnik a kis árkülönbség. A félzsákot inkább kis vízmennyiséghez, pancsolókhoz válassza.

Itt talál videót a szelepről: bit.ly/gbsz1
Ezt a szelep védi a csodazsákot a túlnyomástól. A csodazsák használata merülőszivattyúval ajánlott, mert nagy a vízhozama, Viszont ha a zsák kezd eltömődni a szennyeződésektől, akkor megnő a víznyomás és károsíthatja a zsákot. Az első zsákhoz mindenképpen kérje a szelepet, ha 150 wattnál erősebb szivattyúval használja. Túlnyomás okozta sérülésre nem vonatkozik a garancia. Itt talál videót a szelepről: bit.ly/gbsz1

A csőforma többszöri fejlesztésem eredménye. A négyzetforma lenne kézenfekvő, úgy is készítettem korábban, viszont a négyzetformába, ugyanakkora szűrőfelület esetén, sokkal több víz fér bele. Ha a zsák megtelt szennyeződéssel, akkor olyan nehéz lett a zsák, hogy gyengébb fizikumú ember nem tudta kiemelni a medencéből, hogy a tisztítóhelyre vigye. A koszos vizet nem önthette vissza a medencébe, hogy könnyebb legyen a zsák és ha azt várná meg az ember, hogy az eltömődött zsákból kiszivárog a víz, az hosszú percekig tartana. Csak a hosszúkás forma esetén lehet megcsinálni, hogy a zipzár mögött a szűrőanyag egymásra lapolva legyen és így a szűrés tökéletes legyen. Lapolás nélkül a víz szűretlenül jutna át a zipzár fogai között. A zsák tisztítása is könnyebb.

A 100×15 cm-es zsák a legkezelhetőbb méret. Vízzel tele még kiemelhető a medencéből és tisztításkor sem túl hosszú. Nagyobb medencékhez, tavakhoz, több zsákot párhuzamba kötve bármekkora szűrőfelület elérhető. Nagyobb szűrőtzsák, ami vízzel van tele, olyan nehéz lenne, hogy nem lehet kiemelni a medencéből.

Az 1 mikronos csodazsák belsejéből erős!!! vízsugárral kell kiveretni a szennyeződést. Kertislaggal. Gyenge vízsugár vagy zuhany csak a szűrőanyag felületéről viszi le a szennyeződést. A nagyon finom részecskék a szűrőanyag rostjai között akadnak fent és azt csak erős vízsugárral lehet kiveretni. Néhány alkalommal elég a kerti tömlő, de egy idő múlva a szűrőanyag pórusai tele lesznek finom szennyeződéssel. Ami miatt vásárolta a zsákot. Ilyenkor magasnyomású mosóval kell a szűrőzsákot kimosni. Óvatosan, érzéssel !!! Hogy az szűrőanyag legkevésbé károsodjon vagy az anyag fellazuljon. Úgy lehet kalkulálni, hogy 10 ilyen mosást a zsák kibír. Ha évente 3 mosás van, akkor is kibír a zsák 3 évet. De ennyit nem bír ki, mert a család kutyája addigra szétrágja 🙂 (Visszajelzések alapján legtöbb zsákveszteség kutyák miatt van.)
A tisztításról a weblapon bővebben lesz szó.

Ha nincs vele megelégedve, akkor a zsák árát visszafizetem a kézbesítéstől számított 2 héten belül. Ehhez nem is kell visszaküldenie a zsákot, elég, ha jó minőségű videót vagy képet küld nekem bizonyításképp, ahol a zsákot 8 db-ra vágja kereszt irányban. (Ha több zsákot vett, akkor a többi használatlannal együtt kérem vissza. Először egy zsákkal próbálja a szűrést)