Használat

A legegyszerűbb és leghatékonyabb mód a merülőszivattyúval való használat. A medence vizét beforgatva a szivattyút a medence aljának a közepére tesszük. Olyan hosszú csővel kössük össze a szűrőzsákot, hogy a medence legtávolabbi szélénél tudjuk rögzíteni. A szűrőzsákból kilépő tiszta víz a még nem szűrt vizet a szivattyú felé tolja. A medence alján álló szivattyú az összes lebegő szennyeződést beszívja és a homokos szennyeződés nagy részét is. Az aljzat redőiben felgyülemlett maradék homokot egy kefével a szivattyúhoz lehet terelni. Ilyen módon pár óra alatt tiszta lesz a medence vize és porszívózásra sincs szükség.

Figyelem!

Ha a zsák eltömődik, akkor egy nagy-teljesítményű szivattyú károsíthatja a zsákot, pl a cipzárnál elszakad a varrás. Célszerű biztonsági szelepes csőcsonkot kérni a zsákhoz.

(A fúrt kutak vizéből kicsapódó rozsdát legtöbb esetben kiszűri.)
Használata jóval egyszerűbb, mint a homokszűrőké és a homokszűrő tisztításánál elfolyó vízmennyiséget is meg lehet spórolni.

Tisztítás:
A cipzár mentén kinyitva vízsugárral könnyen le lehet mosni a szennyeződéseket a belsejéből. Fontos! Nem szabad a vízszűrő anyagát kefével vagy egyéb fizikai módon tisztítani!

Vegyszer-adagolásra is használhatja, a klórgranulátumot vagy tablettát ebbe teheti! Ebben az esetben egy üres PET palackot tegyen a zsákba, hogy ne merüljön a medence aljára, így a klór nem tudja kifakítani a fóliát! A zsákban a tabletta sokkal gyorsabban oldódik, mint az adagolóban!

Kerti tavak algamentesítésére is használható, ebben az esetben viszont több szűrőzsák összekapcsolása célszerű a szennyezettség és a vízmennyiség függvényében.

A csodazsák évekig használható kíméletes tisztítás esetén.

100% megelégedettségi garancia!
Ha nincs vele megelégedve, akkor a zsák árát visszafizetem a kézbesítéstől számított 2 héten belül. Ehhez nem is kell visszaküldenie a zsákot, elég, ha jó minőségű videót vagy képet küld nekem bizonyításképp, ahol a zsákot 8 db-ra vágja kereszt irányban. (Ha több zsákot vett, akkor csak az egyiket és az olcsóbbat. A többit kérem használatlanul vissza.)