Akció!

Pót Szűrőzsák 100 cm 1 mikron (MB100)

(2 vásárlói értékelés)

Original price was: 10.990 Ft.Current price is: 9.990 Ft.

Csomag tartalma: Nagyzsák

Cikkszám: MB100 Kategóriák: ,

Leírás

Medence vízszűrő Csodazsák, (Nagyzsák MB100) 1 mikronos anyagból.

Homokszűrő helyett is. 100% megelégedettségi garancia!

Ez a verzió nagyobb medencékhez ajánlott, 3-10 m3-ig.

A csomag tartalma alább található, cikkszám alapján.

Ezt akkor válassza, ha már ismeri a zsákot!

Elsőre inkább a szelepes verziót VE100 vásárolja meg. Ha merülőszivattyús használathoz, kis medencéhez (dézsához) kéri, akkor pedig a kezdőszettet válassza. CO100 Abban van egy rövid gégecső is, ami kell a szelep és a szivattyú közé.

Szelep nélkül csak kisteljesítményű szivattyúval használja (max 130 Watt). Nagy víznyomás miatt károsodott zsákra nem adok garanciát.

A zsákról Itt talál YouTube videót:

20 m3-nél nagyobb medencék esetén kérjen tőlem összeállítási tanácsot.

 

Termékleírás:

1 vagy 5 mikronos ipari vízszűrőanyagból készült, csőcsonk beillesztési lehetőséggel. (max: 36mm)

Mérete:
Nagyzsák: 100 cm x 15 cm.
Félzsák: 50 cm x 15 cm.

A csodazsák alkalmas a medence vizéből kiszűrni valamennyi lebegő szennyeződést beleértve azokat a szennyeződéseket, amelyek a víz opálos törését okozzák, akár pelyhesítőszer használata nélkül is.

Bár az 5 mikronos szűrőanyag teljesítménye is nagyon jó, de az 1 mikronos szűrőanyag teljesítménye a homokszűrőknél is jobb és legtöbb fajta zöldalgát is képes kiszűrni a vízből, kristálytiszta lesz a medence vize minimális vegyszeradagolás mellett. Mivel nagy árkülönbség nincs, így válassza inkább az 1 mikronos csodazsákot. A csodazsák ára már első évben megtérülhet a kevesebb vegyszerhasználat miatt.

 

 

Használata:

A legegyszerűbb és leghatékonyabb mód a merülő szivattyúval való használat.

Olyan hosszú csővel kössük össze a szűrőzsákot, hogy az a szivattyútól a lehető legmesszebb legyen. A szűrőzsákból kilépő tiszta víz a nem szűrt vizet a szivattyú felé tolja. A medence alján álló szivattyú az összes lebegő szennyeződést beszívja. Az aljzat redőiben felgyülemlett maradék homokot egy kefével a szivattyúhoz kell terelni, illetve az üledéket néha felkavarva segítjük, hogy a szivattyúba be tudja szívni.

Ilyen módon pár óra alatt tiszta lesz a medence vize és porszívózásra sincs szükség. (A gégecső ne feküdjön a medence alján, mert elakad benne a keringő szennyeződés. Egy kis PET palackkal és egy zsinórral fel lehet emelni az aljzatról.)

Természetesen a meglévő papírszűrős vízforgatókkal és homokszűrőkkel is lehet együtt használni.

De ajánlásom szerint inkább szerezzenek be egy olcsó merülő szivattyút és az előbb leírt módon használják. (Medencén kívüli szivattyúkkal történő üzemelésnek semmilyen előnye nincs.)

(A fúrt kutak vizéből kicsapódó rozsdát, mangánt legtöbb esetben kiszűri.)

Használata jóval egyszerűbb és hatékonyabb, mint a homokszűrőké és a homokszűrő tisztításánál elfolyó vízmennyiséget is meg lehet spórolni.

 

Tisztítás:

A cipzár mentén kinyitva vízsugárral könnyen le lehet mosni a szennyeződéseket a belsejéből. Az 1 mikronos szűrőanyagnál, ha erős vízsugárral már nem lehet megfelelően kitisztítani, akkor magasnyomású mosóval kell kiveretni (érzéssel!). (Ha nincs a háztartásban ilyen mosó, akkor egy önkiszolgáló autómosónál meg lehet tenni.) Erre nem sokszor van szükség egy idényben. Ha felmerül, hogy a szűrőteljesítményt, gyanta, napolaj, vagy testzsír akadályozza, akkor meleg, vegyszeres vízzel kell kimosni.

 

Fontos!

Nem szabad a vízszűrő anyagát kefével vagy egyéb fizikai módon tisztítani!

Vegyszeradagolásra is használhatja, a klórgranulátumot vagy tablettát ebbe teheti! Ebben az esetben egy üres PET palackot tegyen a zsákba, hogy ne merüljön a medence aljára, így a klór nem tudja kifakítani a fóliát! A zsákban a tabletta sokkal gyorsabban oldódik, mint az adagolóban!

Kerti tavak algamentesítésére is használható, ebben az esetben viszont több szűrőzsák összekapcsolása célszerű a szennyezettség és a vízmennyiség függvényében. Algaszűrésre csak az 1 mikronos anyag felel meg!

A csodazsák évekig használható kíméletes tisztítás esetén.

100% megelégedettségi garancia!

Ha nincs vele megelégedve, akkor a zsák árát visszafizetem a használatbavételtől számított 2 héten belül. Ehhez nem is kell visszaküldenie a zsákot, elég, ha jó minőségű videót vagy képet küld nekem bizonyításképp, ahol a zsákot 8 db-ra vágja kereszt irányban. (Ha több zsákot vett, akkor csak az egyiket próbálja először. A többit kérem használatlanul vissza.)

 

Pót Szűrőzsák 100 cm 1 mikron (MB100) termékről 2 értékelés

  1. Hajdú Attila

    Sziasztok!
    Brutál jó termék 100x jobb mint a homokszűrő, már 2 éve kristály tiszta a víz. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!! Nekünk 2 szezont simán kibírt. Minimális vegyszerezést igényelt csak.

  2. Magócs Zoltán

    Rendkívül megvagyok elègedve a termèkkel,2db zsàk felvàltva hasznàlva 2 teljes szezont kihúzott egy 17m3es medencènèl.Mindig ebbe tettem bele a klór tablettàt,ès gyorsklór granulátumot, illetve sokat volt gèpben mosva hogy jó tiszta legyen.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük