Medence vízszűrő Csodazsák

(3 vásárlói értékelés)

249 Ft9.990 Ft

Kérdés esetén, vagy ha nem tudja melyik összeállításra van szüksége, hívjon minket bizalommal! +36 70 272 4954

A termék részletes leírásáért kattintson a nevére.

8.390 Ft
9.590 Ft
5.390 Ft
6.590 Ft
9.990 Ft
7.190 Ft
1.190 Ft
1.890 Ft
249 Ft

Leírás

Medence vízszűrő Csodazsák, (Kezdőszett Nagyzsák VE100) 1 mikronos anyagból.

Homokszűrő helyett is. 100% megelégedettségi garancia!

Ez a verzió nagyobb medencékhez ajánlott, 3-10 m3-ig.

A csomag tartalma alább található, cikkszám alapján.

Első csodazsákjának ezt a szelepes verziót VE100 vásárolja meg. Ha merülőszivattyús használathoz, kis medencéhez (dézsához) kéri, akkor pedig a kezdőszettet válassza. CO100 Abban van egy rövid gégecső is, ami kell a szelep és a szivattyú közé.

Szelep nélkül csak kisteljesítményű szivattyúval használja (max. 130 Watt). Nagy víznyomás miatt károsodott zsákra nem adok garanciát.

A szelepről Itt talál YouTube videót:

20 m3-nél nagyobb medencék esetén kérjen tőlem összeállítási tanácsot.

 

Termékleírás:

1 vagy 5 mikronos ipari vízszűrőanyagból készült, csőcsonk beillesztési lehetőséggel. (max: 36mm)

Mérete:
Nagyzsák: 100 cm x 15 cm
Félzsák: 50 cm x 15 cm

A csodazsák alkalmas a medence vizéből kiszűrni valamennyi lebegő szennyeződést beleértve azokat a szennyeződéseket, amelyek a víz opálos törését okozzák, akár pelyhesítőszer használata nélkül is.

Bár az 5 mikronos szűrőanyag teljesítménye is nagyon jó, de az 1 mikronos szűrőanyag teljesítménye a homokszűrőknél is jobb és legtöbb fajta zöldalgát is képes kiszűrni a vízből, kristálytiszta lesz a medence vize minimális vegyszeradagolás mellett. Mivel nagy árkülönbség nincs, így válassza inkább az 1 mikronos csodazsákot. A csodazsák ára már első évben megtérülhet a kevesebb vegyszerhasználat miatt.

 

Szűrőzsák variációkat keresse a termékem között:

Kód Leírás
1 mikronos szűrőanyag
MB100 nagyzsák
VE100 nagyzsák+szelep
MB50 félzsák
VE50 félzsák+szelep
CO100 nagyzsák+szelep+gégecső+2 bilincs
CO50 félzsák+szelep+gégecső+2 bilincs
5 mikronos szűrőanyag
5MB100 nagyzsák
5VE100 nagyzsák+szelep
5MB50 félzsák
5VE50 félzsák+szelep
5CO100 nagyzsák+szelep+gégecső+2 bilincs
5CO50 félzsák+szelep+gégecső+2 bilincs

 

Használata:

A legegyszerűbb és leghatékonyabb mód a merülő szivattyúval való használat.

Olyan hosszú csővel kössük össze a szűrőzsákot, hogy az a szivattyútól a lehető legmesszebb legyen. A szűrőzsákból kilépő tiszta víz a nem szűrt vizet a szivattyú felé tolja. A medence alján álló szivattyú az összes lebegő szennyeződést beszívja. Az aljzat redőiben felgyülemlett maradék homokot egy kefével a szivattyúhoz kell terelni, illetve az üledéket néha felkavarva segítjük, hogy a szivattyúba be tudja szívni.

Ilyen módon pár óra alatt tiszta lesz a medence vize és porszívózásra sincs szükség. (A gégecső ne feküdjön a medence alján, mert elakad benne a keringő szennyeződés. Egy kis PET palackkal és egy zsinórral fel lehet emelni az aljzatról.)

Természetesen a meglévő papírszűrős vízforgatókkal és homokszűrőkkel is lehet együtt használni.

De ajánlásom szerint inkább szerezzenek be egy olcsó merülő szivattyút és az előbb leírt módon használják. (Medencén kívüli szivattyúkkal történő üzemelésnek semmilyen előnye nincs.)

(A fúrt kutak vizéből kicsapódó rozsdát, mangánt legtöbb esetben kiszűri.)

Használata jóval egyszerűbb és hatékonyabb, mint a homokszűrőké és a homokszűrő tisztításánál elfolyó vízmennyiséget is meg lehet spórolni.

Tisztítás:

A cipzár mentén kinyitva vízsugárral könnyen le lehet mosni a szennyeződéseket a belsejéből. Az 1 mikronos szűrőanyagnál, ha erős vízsugárral már nem lehet megfelelően kitisztítani, akkor magasnyomású mosóval kell kiveretni (érzéssel!). (Ha nincs a háztartásban ilyen mosó, akkor egy önkiszolgáló autómosónál meg lehet tenni.) Erre nem sokszor van szükség egy idényben. Ha felmerül, hogy a szűrőteljesítményt, gyanta, napolaj, vagy testzsír akadályozza, akkor meleg, vegyszeres vízzel kell kimosni.

Fontos!

Nem szabad a vízszűrő anyagát kefével vagy egyéb fizikai módon tisztítani!

Vegyszeradagolásra is használhatja, a klórgranulátumot vagy tablettát ebbe teheti! Ebben az esetben egy üres PET palackot tegyen a zsákba, hogy ne merüljön a medence aljára, így a klór nem tudja kifakítani a fóliát! A zsákban a tabletta sokkal gyorsabban oldódik, mint az adagolóban!

Kerti tavak algamentesítésére is használható, ebben az esetben viszont több szűrőzsák összekapcsolása célszerű a szennyezettség és a vízmennyiség függvényében. Algaszűrésre csak az 1 mikronos anyag felel meg!

A csodazsák évekig használható kíméletes tisztítás esetén.

100% megelégedettségi garancia!

Ha nincs vele megelégedve, akkor a zsák árát visszafizetem a használatbavételtől számított 2 héten belül. Ehhez nem is kell visszaküldenie a zsákot, elég, ha jó minőségű videót vagy képet küld nekem bizonyításképp, ahol a zsákot 8 db-ra vágja kereszt irányban. (Ha több zsákot vett, akkor csak az egyiket próbálja először. A többit kérem használatlanul vissza.)

 

Kérdése van? Írjon nekünk üzenetet:

Medence vízszűrő Csodazsák termékről 3 értékelés

  1. Déri Viktor

    Mint minden ami egyszerű, ez is nagyszerű! le a kalappal. 3 éve használom külső szivattyúval porszívózáshoz. Víz veszteség nélkül lehet porszívózni, hiszen a szűrt víz a medencébe megy vissza. Így nem csak mindennel spórolok. Nem kell után tölteni a vízszint visszaállításához, nem borul a beállított egyensúly, ne kell pelyhesítő, a vízhőmérséklet sem változik, mert nincs utántöltés. Nagyon meg vagyok vele elégedve, gratulálok a kitalálójának, sokat spórolt nekem.

  2. Aranyosiné Kocsis Rózsa

    Fantasztikus a termék, nagyon találó a neve, egy csoda ami történik a medencében, két napja vásároltam a szűrőt, mert a medence víze feltöltés és a vegyszerek hozzáadás után kávé barnára változott: A szűrő 12 óra leforgása alatt, háromszori szűrőtisztítással, víztisztává varázsolta. Nagyszerű találmány, a továbbiakban az ajánlás szerit, csak ezt fogom használni, semmi vegyszerre nincs szükség, nem kell ph beállítás! 🙂 Azt tervezem, hetente egy éjszakát üzemeltetem, kis klór hozzáadásával! Köszönöm

  3. Kolozsvári Sándor

    Idén volt negyedik éve, hogy használjuk a csodazsákot. Először a a külső bestway szűrön és a csodazsákon keresztül forgattuk a vizet. Idén a forgalmazó tanácsára már csak egy búvárszivattyúval nyomjuk keresztül a csodazsákon a medence vizet és kristálytisztára szűri illetve úgy tartja. Csak a ph-t ellenőrizzük és a szűrést csináljuk két-három naponta pár órán keresztül. Először szkeptikus voltam nagyon de a lebegő port ami opálosítja a vizet egyszerűen csak ezzel a csodazsákkal lehet kiszűrni. Bátran ajánlom, az én ismeretségi körömben sokan vettek már ilyet és nekik is bevált! A forgalmazó korrekt és jó tanácsokkal lát el mindig.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük